DOTA 2

63 views
0

Dota 2 este un joc video multiplayer online Battle Arena (MOBA) din 2013, dezvoltat și publicat de Valve. Jocul este o continuare a Defense of the Ancients (DotA), care a fost un mod creat de comunitate pentru Warcraft III: Reign of Chaos de la Blizzard Entertainment. Dota 2 se joacă în meciuri între două echipe de cinci jucători, fiecare echipă ocupând și apărându-și propria bază separată pe hartă. Fiecare dintre cei zece jucători controlează în mod independent un personaj puternic cunoscut sub numele de „erou”, care au toți abilități unice și stiluri de joc diferite. În timpul unui meci, jucătorii colectează puncte de experiență și obiecte pentru eroii lor pentru a-i învinge cu succes pe eroii echipei adverse în lupta jucător contra jucător. O echipă câștigă fiind prima care distruge „Ancient” a celeilalte echipe, o structură mare situată în baza lor.

Dezvoltarea Dota 2 a început în 2009, când IceFrog, designerul principal al Defense of the Ancients, a fost angajat de Valve pentru a crea un remake modernizat pentru ei în motorul de joc Source. A fost lansat pentru Windows, OS X și Linux prin intermediul platformei de distribuție digitală Steam în iulie 2013, în urma unei faze beta deschise doar pentru Windows, care a început cu doi ani înainte. Jocul este complet gratuit, fără eroi sau orice alt element de joc care trebuie cumpărat sau deblocat în alt mod. Pentru a-l menține, Valve susține jocul ca serviciu, vânzând cutii de pradă și un sistem de abonament pentru permise de luptă numit Dota Plus, care oferă în schimb bunuri virtuale care nu modifică jocul, cum ar fi produse cosmetice pentru eroi și pachete de înlocuire audio. Jocul a fost portat pe motorul Source 2 în 2015, făcându-l primul joc care îl folosește.

Dota 2 are o scenă mare de sporturi, cu echipe din întreaga lume care joacă în diverse ligi și turnee profesionale. Valve gestionează un format de eveniment cunoscut sub numele de Circuitul Dota Pro, o serie de turnee care acordă puncte de calificare pentru obținerea de invitații directe la The International, cel mai important turneu al jocului organizat anual. Internaționalele prezintă un sistem de premii în bani crowdfunded, care a înregistrat sume de peste 40 de milioane de dolari, făcând din Dota 2 cel mai profitabil sport. Acoperirea media a majorității turneelor ​​este realizată de o selecție de personal la fața locului, care oferă comentarii și analize pentru meciurile în desfășurare, similare evenimentelor sportive tradiționale. Pe lângă redarea în direct pentru publicul din arene și stadioane, transmisiunile acestora sunt, de asemenea, transmise în flux pe internet și, uneori, difuzate simultan la televizor, cu un număr maxim de spectatori de milioane.

În ciuda unor critici îndreptate către curba sa abruptă de învățare și complexitatea generală, Dota 2 a fost lăudat pentru jocul său plin de satisfacții, calitatea producției și fidelitatea față de predecesorul său, mulți considerându-l a fi unul dintre cele mai mari jocuri video din toate timpurile. A fost unul dintre cele mai jucate jocuri pe Steam de la lansare, cu peste un milion de jucători concurenți la apogeu. Popularitatea jocului a dus la produse oficiale și adaptări media pentru acesta, inclusiv benzi desenate și o serie anime, precum și legături promoționale cu alte jocuri și media. Jocul permite, de asemenea, comunității să-și creeze propriile moduri de joc, hărți și produse cosmetice, care sunt încărcate în Atelierul Steam. Două jocuri spin-off, Artifact și Dota Underlords, au fost, de asemenea, lansate de Valve. Dota 2 a fost, de asemenea, folosit în experimente de învățare automată, cu o echipă de roboți cunoscută sub numele de OpenAI Five arătând capacitatea de a învinge jucătorii profesioniști.

Your email address will not be published. Required fields are marked *