PUBG: Battlegrounds

46 views
0

PUBG: Battlegrounds (cunoscut anterior ca PlayerUnknown’s Battlegrounds) este un joc battle royale dezvoltat și publicat de PUBG Studios, o subsidiară a Krafton. Jocul, care a fost inspirat de filmul japonez Battle Royale din 2000, se bazează pe modurile anterioare create de Brendan „PlayerUnknown” Greene pentru alte jocuri și s-a extins într-un joc de sine stătător sub conducerea creativă a lui Greene. În joc, până la o sută de jucători sare cu o parașută pe o insulă unde caută arme și echipamente pentru a-i ucide pe alți jucători evitând în același timp să se ucidă ei înșiși. Zona sigură disponibilă a hărții jocului scade în dimensiune în timp, direcționând jucătorii supraviețuitori într-un spațiu din ce în ce mai restrâns pentru a forța întâlnirile. Ultimul jucător (sau echipă) supraviețuitor câștigă runda. Acesta este primul joc din serie, numit PUBG Universe.

PUBG: Battlegrounds, care a vândut peste 75 de milioane de exemplare pe computere personale și console de jocuri la sfârșitul anului 2021, este cel mai bine vândut joc video pe PC și Xbox One și al cincilea cel mai bine vândut joc video din toate timpurile. Și mai de succes este versiunea globală a PUBG Mobile, care a acumulat peste 1 miliard de descărcări și a încasat peste 8,42 miliarde de dolari pe dispozitive mobile, devenind al patrulea joc mobil cu cele mai mari încasări. Cu veniturile combinate din jocurile pentru PC și consolă echivalente cu 4,65 miliarde USD, PUBG: Battlegrounds are un venit total de 13,07 miliarde USD în mai 2022, ceea ce îl face unul dintre jocurile video cu cele mai mari încasări din toate timpurile. De asemenea, combinat cu 1,12 miliarde de jucători pe “PUBG: Mobile”, PUBG: Battlegrounds are un număr total de jucători de 1,2 miliarde în august 2021, ceea ce a depășit Crossfire pentru a face din PUBG: Battlegrounds jocul video cel mai jucat din toate timpurile. Jocul principal este gratuit din ianuarie 2022.

PUBG: Battlegrounds a fost lansat pentru Microsoft Windows prin programul beta de acces timpuriu al Steam în martie 2017, cu o lansare completă în decembrie 2017. Jocul a fost lansat și de Microsoft Studios pentru Xbox One prin programul său Xbox Game Preview în aceeași lună și lansat oficial în septembrie 2018. PUBG Mobile, o versiune de joc mobil gratuit pentru Android și iOS, a fost lansată în 2018, pe lângă un port pentru PlayStation 4. O versiune pentru platforma de streaming Stadia a fost lansată în aprilie 2020 , versiunile Xbox Series X/S și PlayStation 5 fiind lansate în noiembrie 2020.

PUBG a primit recenzii pozitive din partea criticilor, care au descoperit că, deși jocul avea unele defecte tehnice, prezenta noi tipuri de joc care puteau fi abordate cu ușurință de către jucătorii de orice nivel de calificare și era foarte rejucat. Jocul a fost atribuit popularizării genului battle royale, o serie de clone neoficiale chinezești fiind produse și în urma succesului său. Jocul a primit mai multe nominalizări la Jocul Anului, printre alte premii. PUBG Corporation a organizat mai multe turnee mici și a introdus instrumente în joc pentru a ajuta la difuzarea jocului spectatorilor, deoarece aceștia doresc ca acesta să devină un esport popular.

Your email address will not be published. Required fields are marked *